Oratorij 2015

Letošnji oratorij je bil zaznamovan z izrazito negativnim pojavom, ki je bolj ideološke narave. Gre pa za to, da otroci, ki jih starši iz pragmatičnih ali ideoloških razlogov ali pa zaradi slabih preteklih izkušenj s salezijanci, ne pustijo na oratorij, samevajo pred bližnjimi bloki, ker so vsi njihovi vrstniki za oratorijsko ograjo in svojo pozornost namenjajobbbbbb animatorjem, ne pa svojim vrstnikom.

Prosimo Gospoda, da se oratorij ne bi spremenil v institucijo kjer starejši otroci zlorabljajo mlajše, odraslo osebje in redovniki pa vse skupaj. Neki pregovor namreč pravi: »Čeprav vas otroci morda ne bodo vedno ubogali, vas bodo zagotovo posnemali.« Pri tem največjo napako delajo starši, ki na oratorij pošiljajo otroke mlajše od osem let, razen če se tudi sami udeležijo oratorija, za kar imajo tudi pravico. Tudi v izvorni oblika oratorija so bili mlajši otroci precej redek pojav. “Oče” Bosko je bil izrazito usmerjen v pubertetne dečke in najstniške fante, karkoli že to pomeni.

Prosimo Gospoda za vse otroke, ki so žrtve nasilja v različnih institucijah, povsod kjer so izpostavljeni moči odraslih in kjer lahko pride do zlorabe moči nad njimi. Nimajo namreč vpliva na to, ali bodo odrasli, ki so dolžni skrbeti zanje, ravnali odgovorno ali pa bodo to zlorabljali.

         Fotografije

P.S. Objava je bila spremenjena 6. 4. 2016

Advertisements
This entry was posted in Molitveni nameni!, Pričevanja, Zgodilo se je! and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s