Oratorij 2011 – prava drama

BLONDINKA: Župniki si premalo zavedajo, ko božajo, spovedujejo in fotografirajo otroke, da je nekaterim otrokom medtem tako, kot bi bilo njim samim, če bi jih božala, spovedovala in fotografirala kakšna stara, debela ženska z brki ter bradavico na nosu.

TEMNOLASKA: Župniki si to zelo dobro zavedajo.

BLONDINKA: Hotela sem le povedati, da so tudi župniki lahko žrtve nasilja. Prosimo Jezusa, da varuje župnike pred Pehto.

TEMNOLASKA: Rajši prosimo Jezusa, da varuje otroke pred  Pehto in Črnim možem ter za  več spoštovanja in iskrenosti med ljudmi.

BLONDINKA: V vsakem človeku je  nekaj Pehte in Črnega moža.

TEMNLASKA: To je res, vendar imajo župniki v cerkvi privilegiran dostop do otrok in veliko ljudi se tega ne zaveda. Velika riba lahko poje majhno, podobno kot je pojedla Jona.

BLONDINKA: Ali bodo potem vsi župniki šli v pekel?

TEMNOLASKA: Praznik Marijinega vnebovzetja (15. avgust) nam sporoča, da temelje svoji večni blaženosti polagamo v zemeljskem življenju, če hočemo biti deležni Kristusovega vstajenja in Marijine neumrljivosti, moramo tu in zdaj posnemati Marijo in živeti z Jezusom tako, kot je živela Ona.

BLONDINKA: Ali se je deviška Mati Boga in Cerkve kdaj spozabila nad kakšnim otrokom, morda judovskim duhovnikom, apostolom ali pa vsaj fotografom?

TEMNOLASKA: Nikoli!

BLONDINKA: Ojej, molimo za župnike!

TEMNOLASKA: Ojej, ta pametni odneha.

BLONDINKA: OK, no, molimo tudi za otroke in fotografe.

This entry was posted in Zgodilo se je!. Bookmark the permalink.

Komentiraj